Благородната кауза да си донор на яйцеклетки

Новата инициатива на СБАЛАГ "Селена"
„Информационен форум, посветен на репродуктивното здраве. Кога има нужда от донорски генетичен материал.Благородната кауза да си донор на яйцеклетки''.

Екипът на Болница „СЕЛЕНА” има удоволствието да ви покани на Информационен форум, посветен на грижата за репродуктивното здраве. Сериозен етичен акцент ще бъде сложен върху донорството на репродуктивен материал. Събитието се организира от СБАЛАГ „Селена” на 15 ноември т.г., от 11.00 ч. в Пловдив, хотел „Марица”, зала „Пловдив”.

На събитието са поканени представители на: Изпълнителната агенция по трансплантация, Центъра за асистирана репродукция, Община Пловдив, Община Марица, Община Асеновград, граждански организации и др. Посочената по-горе тема е отзвук от проведената Седмица на донорството (11 - 18 октомври) под егидата на Изпълнителната агенция по трансплантация към Министерство на здравеопазването.
 Екипът на Болница „Селена” изказва дълбоката си съпричастност към темата на Седмицата на донорството - „Дари частица от теб за нов живот” и става последовател на благородната кауза. Поради това, основни лектори по време на форума ще бъдат както лекари от Болница „Селена”, така и представители на неправителствените организации „Майки за донорството” и „Искам бебе”.Ще се обсъждат темите за предизвикателствата, пред които са поставени младите хора в грижата си за репродуктивното здраве и възможностите за финансирането на двойки с репродуктивни проблеми на национално и регионално ниво.

В подкрепа на каузата,болница "Селена" ще дари един безплатен ин витро опит с донорска яйцеклетка на нуждаеща се двойка.


Реклама