Иновативен метод приложен в "Селена"


За първи път в Южна България бе приложен нов иновативен метод за повлияване на стрес инконтиненция!
В СБАЛАГ “Селена “ операцията се извърши от екип наши специалисти съвместно с полския д-р Робърт Mругас ,който има опит с над 800 процедури при прилагането на метода и лечението на този вид инконтиненция , което спада към т.н. миниинвазивни техники – еднодневна и безкръвна операция .
Развитието на стрес-инконтиненция се дължи на множество фактори : анатомични нарушения; бременност и раждане; операции в тазовата област; възрастови изменения; травми в слабините; наднормено тегло и др. Обикновено се среща при жени над 40 – годишна възраст .
Стрес инконтиненцията води до изпускане на урина по време на кихане, кашляне, смях или спортна дейност . Най-честата причина за нея са спадане на влагалище и матка ,хормонални промени, настъпващи при менопаузата или гинекологични операции, при които е отстранена матката.
Стандартната технология е пластика на влагалищна стена -след като се направи пластика, ефектът е траен – т.е. лентата не може да се пренастрои .Като алтернатива се прилагат медикаменти, потискащи активността на пикочния мехур (т.н.детрудорна активност ).
Иновативното решение е филърна технология,наречена уроластика.
Операцията се прави с влагалищен парауретрален достъп – спомощта на специален сет, който съдържа двукомпонентна биоинертна маса, абсолютно безвредна и неалергична за човек .
Самата процедура трае около половин час, като е възможно да бъде извършена и с местна упойка. Ефектът е видим веднага след процедурата .
Процентът на повлияване на оплакванията при прецизирани пациенти е в над 90 процента от случаите .
Повече информация може да получите в СБАЛАГ “Селена “.

Реклама