Лазер AcuPulse CO2


Операциите с CO2 лазер имат минимална кръвозагуба, термалното увреждане на околната тъкан също е минимално, болничният престой е кратък и в рамките на няколко дни оперираният се връща към обичайното си ежедневие.
   Лазерът AcuPulse CO2 предлага уникалната възможност за роботизирна лапароскопска хирургия с минимална дълбочина на проникване от 0,2 мм. Лазерите при лапароскопска хирургия осигуряват бързо изрязване, коагулация и вапоризация, което ги прави предпочитани в световен мащаб в репродуктивната патология. Лазерът се използва за премахване на ендометриозни кисти, миомни възли на матката, тазови сраствания с или без запушвания на маточните тръби, периовариални сраствания /около яйчника/, отваряне на маточните тръби при запушване. CO2 лазерът е много ефективен при интраепителиални неоплазии /дисплазии - лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка, особено когато са с голяма повърхност, причинени от човешки папилома вирус /HPV/. Новият лазер в АГ "Селена" извършва обгаряния при изменения на маточната шийка и конизация - хирургическо отстраняване на част от шийката на матката при наличие на аномалии. Подобни интервенции имат две основни цели – диагностична – да се уточни видът и тежестта на аномалията, и терапевтична – лечение на аномалията /дисплазията/.
Ключовите механизми на лазера са открити още от Алберт Айнщайн през 1900 година. През 1979 г. Дорс и Джордан в Балтимор правят първата конизация на маточната шийка с CO2 лазер. С развитието на квантовата електроника през последните 20-30 години, лазерът навлезе широко в лечебната практика. Така медицината се обогати с нов, мощен и ефикасен фактор, при който се използват съвсем малки количества енергия, в кратки импулси, при висока плътност на светлината. Нискоинтензивното лазерно излъчване няма вредно въздействие върху организма, а води до бързо лечебно повлияване.
    Компанията Lumenis, разработила CO2 лазера, има над 45 години опит в областта на неинвазивните и миниинвазивни лазерни и светлинни технологии за медицината и над 270 патента, внедрени в клинично изпитани системи. Лазерните и IPL продукти на компанията се използват от специалистите по урология и хирургия, гинекология и оториноларингология, дерматология и естетична медицина, офталмология.

Той е от последно поколения най-иновативна лазерна технология в света, която дава възможност да се извършват хирургични операции с несравнима прецизност, бързина, контрол и доказани дългосрочни клинични ползи.

Водещи гинеколози от Пловдив и Южна България се запознаха с функциите и приложението на Лазер AcuPulse CO2, с който разполага АГ болница „Селена”

 „Селена” представи изключителните предимства на гинекологичните операции с лазера – премахване на ендометриозни кисти, миомни възли на матката, тазови сраствания със или без запушвания на маточните тръби, периовариални сраствания /около яйчника/, отваряне на маточните тръби при запушване, интраепителиални неоплазии /дисплазии - лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка, причинени от хюман папилома вирус /HPV/, обгаряния при изменения на маточната шийка и конизация - хирургическо отстраняване на част от шийката на матката при наличие на аномалии.
Selena laser 1 Selena laser Selena laser 2
Лекарите, извършващи операциите с новата лазерна методика, са преминали обучение във водещата Европейска клиника по лазерна хирургия Cliniques Universitaires St. Luc, Брюксел /Белгия/, под ръководството на проф. Доне – един от водещите  специалисти в света, в областта на лазерната хирургия.


В отделението по лазерна хирургия на Университетска гинекологична клиника "Cliniques Universitaires St. Luc" - Брюксел, с проф. Доне. Обучение по лапароскопска лазерна хирургия.
обучение лазер

Реклама