Родилно отделение на УСБАЛАГ „Селена“

Родилното отделение на УСБАЛАГ „Селена“ се намира на първите два етажа от болницата и включва приемен кабинет, предродилна зала, родилна зала за нормални раждания, самостоятелна родилна зала за пациентки, избрали да родят с придружител, две операционни зали за Цезарово сечение, Детска стая, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи и болнични стаи за престой и възстановяване.

С постъпването си в болницата родилките се настаняват в приемния кабинет, където ще бъде направен гинекологичен преглед, ултразвуково изследване, серия от лабораторни изследвания и ще бъде извършен запис на сърдечните тонове на бебето. В зависимост от избрания начин на раждане бъдещите майки впоследствие биват настанени или в предродилна, или в предоперационна зала. Там те се подготвят за предстоящото раждане и биват непрекъснато набюдавани от нашия екип.

Родилната и операционните зали са с най-модерното оборудване според най-високите европейски стандарти и отговарят на най-съвременните медицински изисквания. Отделението разполага и със самостоятелна стая за майки, избрали да раждат с придружител, която съчетава възможността за интензивна медицинска намеса с домашния уют и комфорт.

Натиснете тук, за да разберете как протича нормалното раждане в УСБАЛАГ „Селена“.

Натиснете тук, за да научите повече детайли за раждането с Цезарово сечение в болницата.

Следродилна грижа и болничен престой

В отделение за следродилна грижа и в интезивния сектор за следоперативни грижи бъдещите майки са под постоянно наблюдение от нашия екип от медицински специалисти, а основните им жизнени показатели се следят на най-съвременната медицинска апаратура. В зависимост от състоянието и нуждите на майката и новороденото, то може да бъде въведено при нея, в специалната ни детска стая или в неонатологичното отделение на болницата.

Детската стая на отделението е специално пригодена и затоплена за по-лесната адаптация на новородените. Тя разполага с екип от опитни специалисти, които непрекъснато наблюдават бебетата, и със специални кувьози и легла, които имитират максимално естествената им среда. Неонатологичното отделение на УСБАЛАГ „Селена“ е най-голямото в Южна България и е сертифицирано за най-високото трето ниво на компетентност. Научете повече за него тук.

Престоят в УСБАЛАГ „Селена“ е 3 дни при нормално раждане и 5 дни след Цезарово сечение. През целия период пациентките биват ежедневно преглеждани от акушер-гинеколог, а бебетата от специалист педиатър-неонатолог. В грижата се включва и 24-часово наблюдение от високо квалифицирания акушерски екип на болницата, а при нужда родилките могат да получат и допълнителни консултации от други медицински специалисти, сред които психолог, консултант по кърмене, ортопед, ендокринолог, гастроентеролог и други. Болничните стаи са пригодени така, че да направят престоя на родилките и техните бебета възможно най-комфортен и приятен. Родилното отделение разполага с … стаи, всяка от които с телевизор, климатик, безжичен интернет достъп. Болницата предлага и самостоятелни и ВИП стаи и студио за пациентите, които желаят уединение. По време на престоя бъдещата майка може да се наслаждава и на компанията на своите близки в специално създадената зала за свиждане или в своята собствена стая.

Ние не разделяме майката и детето нито за миг. Това е най-добрият начин да се задействат майчините инстинкти, както и да се активизират физиологичните процеси в организма на родилката, спомагащи лактацията.

Ние държим на вашия комфорт и спокойствие и приемаме вложеното от вас доверие в нас изключително сериозно. Затова нашето най-голямо старание и приоритет е предоставянето на най-добрите грижи и консумативи с най-доброто и модерно медицинско оборудване за вашето здраве и това на вашето дете.

Изписване от болницата

Един от най-емоционалните моменти е изписването. То се случва в специалната зала за изписване, където родилката се среща със своите близки и бива изпратена от нашия екип в дома си, носейки своето щастие в ръце.

40 дни след раждането се провежда контролен преглед при акушер-гинеколог, който се уверява, че възстановяването на майката е завършило успешно, както и че новороденото се развива правилно. Така от първия миг на установяване на бременността и дори след появата на нов живот може да разчитате, че УСБАЛАГ „Селена“ ви осигурява прецизна и висококачествена грижа, персонално отношение и топлина.

Свържете се с нас тук.

Психологичен кабинет

Раждането е момент, свързан с много нови и непознати преживявания. Макар и позитивни, промените е възможно да доведат до тревожност. На разположение на нашите пациенти работи психологичен кабинет. Консултация можете да потърсите както преди, така и след раждането. Препоръчително е да потърсите психологична помощ:

  • Когато Ви предстои да станете майка и страховете Ви надделяват над положителните емоции.
  • Страхувате се от ролята на родител и не знаете как ще се отрази тя на социалния Ви живот и на отношенията с партньора.
  • Липсва Ви увереност, че ще се справите с ролята на родител.
  • Чувствате се самотна и имате мрачни мисли, въпреки че сте обградена с внимание от близки и роднини.
  • Имате чувство на безпомощност или ступор.
  • Имате нужда да поговорите с някого и да споделите мисли, чувства и емоции, без те да бъдат квалифицирани, като “добри” или “лоши” и без да усещате критика и упрек в отсрещния.

Повече за психологичния кабинет можете да откриете тук.

Инициативи

Всяка сряда от 13:00 часа в болницата се провежда Ден на отворените врати в родилното отделение, където ще можете да се запознаете с прекрасните условия за раждане в болницата, ще научите всичко, което ви интересува за процеса на раждане, и ще получите отговор на всички въпроси, които ви вълнуват. Очакваме ви!

Заповядайте и на Училище за родители „Селена“, където ще се погрижим да ви дадем нужното спокойствие, за да преминете уверени през 9-те месеца на очакване, подготовка за радостта, която ви предстои, и увереност в грижите за вашето новородено бебе. Лекциите са безплатни и се провеждат всеки вторник на 4-ти етаж в УСБАЛАГ „Селена“. Повече за Училище за родители „Селена“ и неговата програма може да научите тук.