Честито, випуск 2018!

Випуск 2018 от специалност „Акушерка“ на Медицински университет – Пловдив смени медицинския екип с официални тоги, за да отбележи дипломирането си с тържествена церемония. Събитието се проведе на 10 май 2019 година от 10:00 часа в “Аула Магна” при Факултет по дентална медицина – Пловдив.

Честито дипломиране на ак. Анджелика Ангарова, ак. Кристина Балабанска, ак. Екатерина Гранзова, ак. Анастасия Калинова, ак. Айрет Карагьозова, ак. Наджибе Карагьозова, ак. Красимира Муховска, ак. Мими Николова, ак. Кристина Смиленова и ак. Хатче Хюсеинова.

Пожелаваме ви да съхраните вълнението от посрещането на най-голямото чудо – новия живот, в годините на своето професионално развитие, да не спирате да се учите и усъвършенствате, да бъдете все така сърцати и усмихнати и моментите на удовлетвореност от постигнатото да бъдат част от вашето ежедневие. Обичайте и защитавайте званието „акушерка“!

За нас е огромна радост, че имаме възможност да обучаваме медицинските професионалисти на бъдещето. АГ „Селена“ е университетска болница от април 2017 година и към момента екипът ни включва девет лекари-специализанти – четири неонатолози и пет акушер-гинеколози.

Именно проф. Пехливанов – завеждащ акушеро-гинекологичното ни отделение и част от катедрата по акушерство и гинекология към университета, приветства и връчи дипломите на завършващите.

Поздравително слово към абсолвентите отправи и ак. Марияна Полихронова – главна акушерка на АГ „Селена“. Тя сподели, че за нея е „чест и изключително вълнение да бъда тук пред вас и от мое име, и от името на екипа на болница „Селена“ да ви приветствам с добре дошли в редиците на хората, упражняващи най-благородната професия“.

Поздрав и пожелания за непрестанни успехи отправяме и към поредните професионалисти от екипа ни, решили да продължат своя академичен път. Също в петък акушерка Динка Негалова и медицинска сестра Станимира Пастърмаджиева заслужено получиха дипломите си за завършено висше образование. Ак. Негалова вече е магистър, а медицинска сестра Пастърмаджиева бакалавър по „Управление на здравни грижи“ към Медицински университет – Пловдив.