Представители на АГ „Селена“ взеха участие в 15-я международен конгрес по минимално инвазивна гинекологична хирургия

Екип на АГ „Селена“ взе участие в 15-я международен конгрес по минимално инвазивна гинекологична хирургия, провел се във Флоренция, Италия от 8 до 11 май. Д-р Здравко Минев, д-р Даниел Ставрев и д-р Васил Велевски бяха сред специалистите от цял свят, които се събраха на престижното събитие, разглеждащо теми като хирургична анатомия, ендометриоза, хистерескопия, лазерна хирургия в гинекологията, минимално инвазивна хирургия на гинекологични онкологични заболявания, хирургия на тазовото дъно, роботика и минимално инвазивна хирургия.

Събитието беше организирано в сътрудничество с AAGL – американската асоциация по лапароскопия, която за пръв път провежда свой конгрес в Европа, и даде възможност на представителите на „Селена“ да обменят опит с едни от най-големите имена в сферата, включително и организаторите на конгреса – проф. Марио Малцони и проф. Чикерони.

Д-р Ставрев и д-р Велевски взеха участие в курса по невропелвеология, свързан със съхранението на нервите по време на гинекологични операции, както и с лечението на хроничната тазова болка, вследствие на ендометриоза, или на жени, претърпели различни оперативни интервенции. Курсът обърна внимание и на анатомията на тазовото дъно, която е изключително важна при оперирането на ендометриоза, онкологични и урогинекологични заболявания.

*Невропелвеологията е нова наука, която изследва съхранението на нервите по време на гинекологични операции.

Д-р Минев взе по-активно участие в курса по Анатомията на ретроперитоналното пространство. Той участва и в курса Лапароскопска дисекция на трупове и заедно със своя екип извърши лимфна дисекция на дясната половина. Курсовете бяха съсредоточени върху анатомията на ретроперитоналното пространство и злокачествените образувания на шийката на майката и яйчниците. Обучители бяха организаторите на конгреса – проф. Малцони и проф. Чикерони, заедно със световно-известния проф. Пунтамбекар и Мариеле Фидела Парайзо – председател на AAGL. Разказ за д-р Минев за участието му в конгреса може да прочетете тук.

Тяхното участие в престижния конгрес е израз на стремежа ни да предоставяме най-качествената и модерна грижа за вас – нашите пациенти, което изисква екипа на болницата постоянно да подобрява своята квалификация и да получава нови знания в сферата си на дейност.