Представители на екипа на АГ болница „Селена“ и тъканна банка „Селена Целс“ се срещнаха със стотици пациенти в рамките на Деня на репродуктивното здраве и Интензивния курс за бъдещи родители

Изминалият уикенд за нас беше изключително приятен и изпълнен със събития и незабравими моменти. Пред препълнени зали, по време на две различни събития, представители на болница „Селена“ и на тъканна банка „Селена Целс“ се срещнаха със стотици пациенти и бъдещи родители, за да дискутират важни и полезни теми.

Ден на репродуктивното здраве в Пловдив

Тази събота /8 юни/ в зала „Проф. арх Йолов“ на хотел Тримонциум се проведе 14-тото издание на Деня на репродуктивното здраве. Представители на нашия екип по време на събитието, даващо надежда на стотици двойки за сбъдване на мечтата за бебе, бяха д-р Здравко Минев и д-р Даниел Ставрев. Д-р Здравко Минев беше сред официалните гости, които откриха важния ден, а д-р Даниел Ставрев изнесе изключително полезна лекция на тема: „Рискова ли е многоплодната бременност и намалява ли успевамостта единичният ембриотрансфер?“. След приключване на информационния панел, и д-р Минев, и д-р Ставрев консултираха и съветваха безплатно десетки двойки по въпроси, свързани със стерилитета и репродуктивното здраве.

В контекста на темата, болница „Селена“ предостави на посетилите събитието през почивния ден и три ваучера подарък на стойност 500 лева за изследвания, свързани със стерилитет. Наградите бяха изтеглени в томболата с подаръци, проведена от нашите домакини.

Интензивен курс за бъдещи родители „И за МАМА“

За поредна година екип на болница „Селена“ и тъканна банка „Селена Целс“ станаха част от двудневния интензивен курс за бременни „И за мама“, провеждащ се в Международен панаир Пловдив. Проф. Благовест Пехливанов – републикански консултант и завеждащ акушеро-гинекологичното отделение на АГ „Селена“, ак. Динка Негалова – акушерка в родилна зала на болницата, и д-р Янко Янков – управител на тъканна банка „Селена Целс“, се срещнаха с бъдещите родители и им предоставиха полезна информация и съвети по изключително важни теми. Проф. Пехливанов обърна внимание на притесненията и тревогите на бременните в контекста на темата „От какво се страхуват бременните“, а акушерка Негалова помогна на бъдещите родители със съвети и очаквания относно прибирането с новородено у дома.

Д-р Янков изнесе лекция на изключително актуалната и важна тема – „Защо да съхраните стволови клетки в България“, и разговаря с присъстващите относно важността на стволовите клетки и защо терапията, която ги използва, се е превърнала в един от основните фокуси на съвременната медицина.

Съботният ден беше изключително полезен и приятен и за нас, и за препълнените зали от посетители на двете събития, на които имахме щастието да присъстваме. Благодарим на организаторите за поканите и за усилията, които полагат. Планували още много подобни полезни събития. Подробности за тях очаквайте на нашите онлайн информационни канали.

Неделният ден също беше белязан от едно изключително важно, макар и по-лично събитие. Един от най-всеотдайните и важни членове на нашия екип – д-р Здравко Минев, отпразнува своя рожден ден. Екипът на АГ „Селена“ Ви поздравява, д-р Минев, и Ви желае здраве, щастие и безброй усмивки и успехи.