Какво ни очаква през август в АГ болница „Селена“

Всеки ден покривът на най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България приютява безброй щастливи мигове. Екипът ни е винаги усмихнат, защото всеки ден става свидетел и помага за случването на най-прекрасните моменти – от появата на новия живот и първите мигове, споделени между мама, татко и бебе, до изписването у дома на нашите смели и вече здрави пациенти.

Какво предстои да се случи в АГ „Селена“ през месец август може да четете в следващите редове.

Световна седмица на кърменето

Въпреки че инициативата е към края си, в болница „Селена“ предстоят още много интересни събития. При нас седмицата завършва с томбола, голямата награда на която е безплатно нормално раждане, а междувременно ни очакват:

5 август /понеделник/ 16:30 часа

Събитие-дискусия, организирано съвместно от училище за родители „Селена“ и Асоциация на българските акушерки. Ак. Негалова и ак. Мяшкова ще представят съвети за кърменето и захранването на детето, както и правила за замразяване в домашни условия.

7 август /сряда/ 12:00 – 14:00 часа

Среща с екипа на болница „Селена“, на която присъстващите ще имат възможност в неформална обстановка да се консултират и споделят заедно със сертифицирани консултанти по кърмене, акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки удоволствието от кърменето, всички малки и големи проблеми, тревоги, първи стъпки в кърменето, захранването и отбиването, успехи и бебешки усмивки

  • Всеки делничен ден докрая на кампанията от 10:00 до 12:00 часа се провеждат безплатни консултации с акушерка Мяшкова – сертифициран консултант, ръководител на консултативния ни кабинет по кърмене и старша акушерка в неонатологично отделение.
  • Този месец стартираме и собствена инициатива, свързана с образоване, насърчаване и предоставяне подкрепа за майките. Очаквайте информативните ни материали, в които ще предоставим полезна и достъпна информация по всякакви въпроси, свързани с кърменето.

Повече за Световната седмица по кърмене може да научите тук.

Преди да разберете повече за бъдещите ни инициативи обаче, ще продължим с една добра новина от днес. Всеки месец една от майките, родила в АГ „Селена“, печели ваучер на стойност 150 лв. от томболата на Chipolino и „Селена“. Този път късметлийката е Веселина Къркелова, която ще може да си избере от продуктите на престижната марка за малката Емилия. Честито!

Училище за родители „Селена“

На 6-ти август ще проведе последната лекция от този цикъл на училище за родители „Селена“. Приключваме с темата „Първи грижи за новороденото. Кои са задължителните и препоръчителните покупки за вашето бебе?“, а след това излизаме в лятна ваканция. Екипът на училището ще се възползва от свободното време, за да разработи нова програма на заниманията си от есента, както и да подготви много нови изненади за своите ученици. В края на август ще обявим графика, в който освен дати и часове, ще бъдат заложени и теми.

Йога за бременни

Всяка сряда в болница е ден и за йога. Този месец курсът ни „Йога за бременни“ ще се провежда до 14 август. След това нашата инструкторка Диди също излиза в лятна почивка, а наесен ще ви очаква с нови сили, енергия и усмивки.

Практикуването на йога по време на бременността укрепва мускулатурата на цялото тяло, прави го по-издръжливо и по-гъвкаво. Специално внимание се отделя на най-натоварените области – гръбначен стълб, мускулите на гърба, таза, коремните мускули. Дихателните техники помагат за постигането на ефективна релаксация, усещане за спокойствие, сигурност и повишено самочувствие. Те осигуряват добър тонус и допълнителна енергия за майката и детето. Тук може да научите повече за ползите от практикуване на йога по време на бременността.

Ден на отворени врати

Това е инициативата ни, която никога не почива. Всяка сряда от 13:00 часа в болница се провежда Ден на отворени врати на родилно отделение. Достъпът е отворен за всички, които имат интерес и желание да се запознаят с прекрасните условия, при които се раждат бебета на „Селена“. Датите за месец август са: 1-ви, 7-ми, 14-ти, 21-ви и 28-ми.

Всички наши инициативи са напълно достъпни и безплатни за посетители, желаещи да вземат участие. Предварително записване не е необходимо. Ако имате въпроси или предложения, може да се свържете с нас на 032 64 80 20 или 0886 41 88 41.