Проф. Борис Габриел гостува в университетска болница „Селена“

Един от водещите специалисти в областта на акушерството и гинекологията в Германия – проф. Борис Габриел, гостува на пловдивската АГ болница „Селена“ на 25 април. Той пристига по покана на д-р Даниел Ставрев, за да обмени опит с екипа и да обсъдят възможностите за бъдещо сътрудничество.

В рамките на неговата визита бяха извършени две изключително сложни гинекологични операции по лапароскопски път от д-р Даниел Ставрев, д-р Велевски и екип на „Селена“. Проф. Габриел присъства като гост на една онкологична и една операция за премахване на над 10-сантиметров миомен възел на пациентка с тежка ендометриоза.  И двете пациентки са в добро следоперативно състояние и предстои скоро да бъдат изписани от болницата.

Родом от Разград, България, проф. Габриел продължава професионалния си път в чужбина след като завършва медицински университет в Берлин и Париж. Хирургът е един от водещите специалисти в областта с огромен принос за развитието на акушерството и гинекологията в Германия. В ръководеното от него отделение ежегодно се извършват хиляди гинекологични операции с прилагане на най-иновативните методи – лазерна терапия, ултразвукови техники и минимално инванзивна хирургия. Освен началник на отделението по акушерство и гинекология към болница St. Joseph във Висбаден, той е и председател на немското гинекологично дружество, част от екипа на университетската болница в Майнц и преподавател по акушерство и гинекология в Университета във Фрайбург, Германия.

Представители на екипа на АГ болница „Селена“ обсъдиха с професора възможностите за бъдещо сътрудничество и обмен на експертиза и опит между българските и немските специалисти.