Д-р Величка Богданова представи клиника „Селена” на заседанието на Европейското дружество по детско и неонатологично интензивно лечение (ESPNIC)

Д-р Величка Богданова представи клиника „Селена“ на заседанието на Европейското дружество по детско и неонатологично интензивно лечение (ESPNIC).
Събитието тази година се проведе във Вилнюс, Литва и премина под мотото: „Грижа без граници“. Световно известни експерти по педиатрия и неонатология се срещнаха с колеги от цяла Европа и дискутираха актуалните проблеми и новости в интензивната терапия на новородените деца. Според д-р Богданова, срещата е била една добра платформа за споделяне на знания и опит с множество експерти чрез мултидисциплинарни, социални и образователни събития. Обсъждани са били нови методи за дихателна реанимация, актуални проблеми в храненето и дишането, както и всичко, свързано с интензивната терапия на новородените. „Благосъстоянието на децата от всички възрасти е приоритет, който трябва да стои в основата на всяко едно общество, а аз с огромно задоволство и гордост констатирах, че неонатологичното отделение на АГ „Селена“ е оборудвано и работи по най-съвременните световни стандарти!Това означава само едно – грижата за здравето на пациентите и по-конкретно на новородените е поставена на първо място от целия екип на болница „Селена“! „, сподели още д-р Богданова.