Неонатологичното отделение на АГ „Селена“ получи дарение – пелени за най-малките

Неонатологичното отделение на АГ болница „Селена“ получи изключителна подкрепа в грижата за най-малките пациенти. Световният бранд Pampers предостави безвъзмездно пелени, създадени специално за нуждите и с размери за най-малките големи герои, включително и дечица с тегло под 800 грама. Дарението е част от мащабната инициатива на Pampers, в която компанията осигурява над 400 000 пелени в неонатологични отделения в цялата страна. Пелените са единствените в страната, специално предназначени за деца, родени с екстремно ниско тегло.

Родените преждевременно бебета в България са средно 6000 годишно. През интензивното неонатологично отделение на АГ „Селена“ преминават около 200 бебета всяка година. Най-малкото ни дете за изминалата 2018 година е Теодор – роден в 25 г.с. с тегло 610 грама. Теодор беше изписан след 3-месечен престой в отделението под непрестанните грижи и наблюдение на екипа от специалисти. Сега той е един прекрасен млад господин и радва своите родители.

Ние вярваме, че най-малките дечица са най-големите герои. Ние вярваме в силата на нашите малки пациенти.

Това прави и жеста на Pampers още по-ценен за нас. Благодарим за протегнатата ръка, предоставената помощ и грижа в ежедневната ни борба за малките герои и техния живот.