Пациентите на АГ „Селена“ разказват: Галина Грудева

Нашият фокус винаги е бил насочен именно към вас и вашето здраве и щастие – нещата, които са най-важни за нас. Затова и решихме да ви даваме думата все по-често. В следващите няколко реда ще прочетете историята на прекрасната Галина и нейните две съкровища Магдалена и Христо.


Представете се с няколко думи

Казвам се Галина Грудева, на 30 години от гр. Пловдив. Майка съм на страхотни малки чудеса – близнаците Магдалена и Христо, родени на 09.01.2019 г. в АГ „Селена“, гр. Пловдив.

Как премина вашата бременност?

Бременността ми премина сравнително спокойно, като изключим първия триместър, през който имах силно главоболие и няколко кръвоизлива, които бяха силно притеснителни за мен.

Как реагирахте, когато разбрахте, че бебетата всъщност са две, а не едно?

С бащата бяхме много щастливи, но запазихме новината, докато не направихме първата фетална морфология, от което изследване се убедихме, че всичко с малките „точици“ е наред.

Защо избрахте болница „Селена“?

Не съм имала никакви съмнения коя болница да избера. Всички мои приятелки са се доверили на специалисти от АГ „Селена“ и в момента се радват на своите здрави дечица. Не съм посещавала друга болница. Водещо, разбира се, беше, че лекарите, на които имах пълно доверие, практикуват там, става въпрос именно за д-р Даниел Ставрев и д-р Ангел Ставрев. И за миг не съм се колебала, че точно те ще са с мен до края, до най-щастливия миг в живота ми.

Разкажете ни малко повече за самото раждане. Колко килограма бяха близнаците? Защо бяха приети в неонатологичното отделение? Веднага ли се наложи този прием?

Имах насрочено цезарово сечение за 09.01.2019 г. в  07.00 часа. Две седмици по-рано, след преглед при д-р Даниел Ставрев, бях приета за задържане в АГ „Селена“, тъй като се установи разкритие над допустимите норми. Благодарение на неговата намеса и назначените медикаменти, успях да задържа плодовете още цели 2 седмици. Насрочването на Цезарово сечение се наложи, тъй като бях с разкритие и с поставена диагноза „хидронефроза на десния бъбрек“.  През нощта на 08.01 срещу 09.01.2019г. ми изтекоха водите и се наложи спешно секцио. За мой късмет дежурен лекар беше д-р Даниел Ставрев, който свика екип мигновено и 30 минути по-късно ми поставяха упойка за предстоящата операция.  В родилна зала екип от акушер-гинеколози бяха д-р Даниел Ставрев, д-р Ангел Ставрев и проф. Пехливанов. Малките чудеса изплакаха в ръцете на д-р Даниел Ставрев и бяха съответно с размери: Магдалена – 1590 г, и Христо- 1700 г. След като ги видях, бяха приети в интензивното неонатологично отделение на АГ „Селена“, поради недоносеност и ниско тегло.

Вашите бебета са едни от 12-те двойки близнаци, родени в болницата само за януари. Как се чувствате в такава компания?

Нашите близнаци се оказаха първата двойка близнаци за 2019-а, изплакали в АГ „Селена“.  Силно вярвам, че „малките чудеса“ са поставили началото на година, изпълнена с много сбъднати мечти. Близнаците приемам като дар от Бог и бих се радвала да се срещам с повече майки на близнаци.

Колко време бяхте в неонатологията на АГ болница „Селена“? Какви процедури и интервенции бяха направени през този период? Колко често се виждахте с бебетата?

В неонатологията бяха общо 33 дена, като по-голямата част от това време бяха в термо легло. Виждах ги ежедневно до обявяването на грипна епидемия, когато бе ограничен достъпът на външни лица. През всички тези дни, когато имаше възможност, екипът на неонатология ми правеха снимки – малка утеха за времето, в което бяхме разделени.

Кога бяхте изписани от отделението? Какво е състоянието на вашите деца към момента?

На 11.02.2019 г. бяха изписани. Децата са здрави, хранят се добре, освен с кърма… и с много любов.

Искате ли да отправите някакво послание към екипа на УСБАЛАГ „Селена“? А към пациентите на болницата?

Да, прекарах  почти месец в различните отделения и съм очарована от отношението на екипа. Професионализмът им и отношението те карат да забравиш, че си в болница, въпреки вътрешното безпокойство, което е неизбежен спътник. Препоръчвам на всяка една жена, която иска да стане майка, да се довери за най-съкровения момент в живота си на екипа на АГ „Селена“.