АГ клиника „Селена“ получи сертификат за значителен принос към опазването на околната среда

Пловдивската АГ болница „Селена“ е първата клиника, получила престижното свидетелство от EVN България. Свидетелството се издава за значителен принос към качеството на въздуха и околната среда на град Пловдив и беше връчено на територията на болницата днес /12-ти февруари/ от регионалния мениджър на компанията Робърт Дик и заместник-председателя на Съвета на директорите Жанет Стойчева.

От страна на болницата грамотата беше приета от д-р Здравко Минев, който изрази искрената си благодарност и признателност за оказаната чест и факта, че АГ „Селена“ е първата болница, удостоена с такава награда.

Отношенията между двете компании се установяват през 2015 година. С ползването на екологично чисто централно отопление само през зима 2017/18 АГ „Селена“ е спестила повече от 123 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив.

„За нас е важно, че такъв значим за града клиент като АГ „Селена“ ползва най-екологичното отопление в Пловдив, предоставяно от EVN Топлофикация. Така EVN и АГ „Селена“ допринасят заедно за по-чист въздух за пловдивчани“ сподели г-н Робърт Дик при връчване на сертификата.