Какво ни очаква през септември в АГ болница „Селена“

Всеки ден покривът на най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България приютява безброй щастливи мигове. Екипът ни е винаги усмихнат, защото всеки ден става свидетел и помага за случването на най-прекрасните моменти – от появата на новия живот и първите мигове, споделени между мама, татко и бебе, до изписването у дома на нашите пациенти.

Какво предстои да се случи в АГ „Селена“ през месец септември може да прочетете в следващите редове.

Преди това обаче ще ви споделим една прекрасна новина от днешния ден. Тазмесечните късметлии от съвместната ни томбола с Chipolino са прекрасната майка Данимира и нейните две съкровища Ивета и Васил. Те печелят ваучер на стойност 150 лева, с който ще могат да си изберат от продуктите на престижната марка. Честито!

Училище за родители „Селена“

Училище за родители „Селена“ стартира новата си програма на 3-ти септември. По време на първата среща присъстващите ще имат възможност да поговорят с акушерка Негалова за това „Какво се случва в родилна зала? Видове контракции. Техники на дишане“. Програмата включва още теми, свързани с обезболяване на раждането, бременност и раждане, кърмене, адаптация на новороденото, първи грижи за вашето дете, както и задължителни и препоръчителни покупки за него.

Училище за родители „Селена“ е създадено за вас – за да ви помогнем да преминете спокойни през 9-месечното очакване на вашето бебе, а след това подготвени да го посрещнете и уверени да поемете грижата за него. То се провежда от началото на 2012 година и е напълно безплатно и отворено за всички бъдещи родители, желаещи да получат най-важната и полезна информация, необходима за раждането и отглеждането на тяхното дете.

Лекциите се провеждат всеки вторник от 17:30 часа в зала „Училище за родители“ на АГ „Селена“. Пълната програма на този цикъл може да видите тук.

Ден на отворени врати

Сряда, 13:00 часа. Всяка седмица по това време се срещаме с бъдещите родители, които желаят да се запознаят с прекрасните условия, при които се раждат бебетата на „Селена“. Присъстващите имат възможност да разгледат родилните зали на болницата, приемни кабинети, детски стаи и стаи за болничен престой, да получат отговор на всичко, което ги интересува, свързано с раждането на тяхното дете в АГ „Селена“, да се запознаят с екипа и да се потопят в прекрасната атмосфера на болницата. Датите за месец септември са: 4-ти, 11-ти, 18-ти, 25-ти. Очакваме ви!

Йога за бременни

Сряда в болница „Селена“ е и ден за йога. Всяка седмица от 16:45 часа в зала „Училище за родители“ се провежда курсът ни „Йога за бременни“. Слънчевата Диди очаква всички бъдещи майки зареден с усмивки и положителна енергия за една приятна и релаксираща йога практика.

Практикуването на йога по време на бременността укрепва мускулатурата на цялото тяло, прави го по-издръжливо и по-гъвкаво. Специално внимание се отделя на най-натоварените области – гръбначен стълб, мускулите на гърба, таза, коремните мускули. Дихателните техники помагат за постигането на ефективна релаксация, усещане за спокойствие, сигурност и повишено самочувствие. Те осигуряват добър тонус и допълнителна енергия за майката и детето. Тук може да научите повече за ползите от практикуване на йога по време на бременността.

„Селена целс“

Септември е наситен на събития. Тъканна банка „Селена целс“ има удоволствието да стане част от някои от най-големите събития за бъдещи родители. Д-р Янко Янков – ръководител на тъканната банка, ще изнесе информативни лекции и ще модерира полезни дискусии, свързани със съхранението на стволови клетки на територията на страната. Присъстващите ще имат възможност да се включат в обсъждане, да зададат въпроси и получат експертни отговори и съвети за всичко, което ги вълнува по темата. През септември може да се запознаете с екипа на тъканна банка „Селена целс“ по време на:

Училище за бременни и бъдещи родители „БЕБЕ“, Sofia Ring Mall – 15 септември

Форум „Бременност и детско здраве“, Варна – 28 септември

Всички наши инициативи са напълно достъпни и безплатни за посетители, желаещи да вземат участие. Предварително записване не е необходимо. Очакваме ви!

Ако имате въпроси или предложения, може да се свържете с нас на 032 64 80 20 или 0886 41 88 41.