178 нови живота се родиха в АГ „Селена“ през юни

Бебетата, поели своя първи дъх в АГ „Селена“ през изминалия юни, са 178 на брой. Така общият брой на родени дечица до този момент на 2019 година нарасна до 1210. Най-много юнски бебета посрещнахме на 06.06. – цели 15.

През последните месеци броят на близнаците, които се раждат в болницата, става все по-голям. През януари и май месец в болницата се родиха 12 двойки близнаци, юнските ни близначета са 14.

Юни беше наситен на специални моменти. Какво друго се случи?

  • Посрещнахме бебе №1000. Малкият Деан – първо бебе за щастливите си родители, се роди на 11-ти юни след спешна операция, извършена от д-р Минев. Припомнете си историята тук.
  • Добавихме още един член към семейството на „Селена“. Айля Мурад – част от екипа от акушерки, които се грижат за нашите бебета в детска стая, и нейният съпруг станаха щастливи родители на момченце, малката Ирем – първото дете на семейството, стана кака. Малкият Явуз се роди на 9-ти юни по естествен път с тегло 3250 грама и ръст 50 сантиметра.
  • Юни ни изненада и с висок брой големи бебчета. 14 от всичките ни юнски деца се родиха с тегло над 4000 грама – 9 от тях по естествен път. Най-голямото бебе за месеца е момченце. То се роди нормално на 08.06. с телго 4840 грама и ръст 53 сантиметра.
  • Най-малкото ни юнско бебе също е момченце. То се роди с тегло 780 грама и към момента е поставено под грижите и непрестанното наблюдение на екипа ни от специалисти в неонанотологично интензивно отделение.
  • Запознахме се и с малката Димана. Нейните родители са печелившите от месечната ни томбола съвместно с „Чиполино“ и имахме възможност да ги зарадваме по време на посещението им в болницата.

Все повече са и семействата, които избират да запазят стволови клетки на своите деца. Това се дължи на благоприятните условия, които тъканна банка „Селена Целс“ предлага за бъдещите родители – съхранение на максимален процент живи и годни за употреба стволови клетки, възможност за отстъпки и разсрочено плащане.

През юни на територията на болницата се извършиха и малко над 380 гинекологични операции. 90% от всички гинекологични оперативни интервенции се правят лапароскопски. Този метод се счита за най-добър откъм резултати и най-щадящ състоянието на пациента, водещ до много по-бързо възстановяване.