Близначките Габриела и Мария отново заедно

Изписахме и Мими! 💓

Близначките Габриела и Мария се раждат на 30 април в 33 г.с. Габи с тегло 1820 г, а Мими – 1130 г., което наложи престой в нашето интензивно неонатологично отделение. Габи прекара по-малко от месец в интензивното отделение – тя беше изписана на 20 май, но Мими трябваше да остане по-дълго при нас. Днес, с тегло 2150 г, тя беше изписана при своята сестричка и щастливите си родители. Вижте снимки на семейство Пилафови в галерията по-долу, а ние ще използваме момента да им благодарим за страхотния подарък, с който ни дариха.

Всеки ден е прекрасен, а този никак не отстъпва, нали? Освен Мими, днес изписахме още 5 малки дечица при щастливите им семейства, а 9 нови живота /до момента/ се родиха на територията на АГ „Селена“. Благодарим Ви за доверието, което ни оказвате!

Неонатологичното отделение на АГ „Селена“ е разположено на 500 кв.м. и включва 6 зали. То е сертифицирано за най-високото трето ниво на компетентност. В него са обособени интензивен сектор, реанимационна детска зала, зала за деца с повишен риск и забавена кардиопулмонална адаптация, сектор за здрави новородени деца на децентрализиран принцип, изолационен сектор и денонощен консултативен педиатричен център. Прочетете повече за отделението тук.