Бебе №1000 проплака в болница „Селена“

С радост ви споделяме, че хилядното бебе за тази година се роди в АГ болница „Селена“. Първа рожба за младото семейство Въгленови, малкият юнак се ражда с тегло 2600 г и ръст 48 см и носи името Деан. Прекрасното момченце проплака на 11-ти юни след спешна операция, извършена от д-р Здравко Минев. След тридневен престой и наблюдение от екипа, мама и бебе бяха изписани в перфектно състояние от болницата. По традиция изпращането на щастливото семейство беше съпътствано от специални изненади. Деан и родителите му си тръгнаха с прекрасен подарък и пожелания за здраве и щастие, поднесени именно от лекаря, в чиито ръце проплака новороденото – д-р Здравко Минев.

120 семейства вече изпитаха най-щастливите си мигове на територията на болницата през месец юни – юнските дечица, поели своя първи дъх в болницата, са 124, сред които и 4 двойки близнаци. От 1-ви януари до днес – 18-ти юни, броят на новородените достига 1051. Желаем на щастливите родители много радост, красиви моменти и хиляди поводи за гордост.

АГ болница „Селена“ е най-голямата акушеро-гинекологична болница в Южна България. Всяка поредна година се наблюдава ръст на броя на ражданията в клиниката. Тя разполага със собствен ин витро център, тъканна банка за съхранение на стволови клетки и едно от най-големите и модерни неонатологични отделения в страната.