Представители на АГ „Селена“ се включиха в Третия практически семинар по акушерство

Представители на АГ „Селена“ се включиха в Третия практически семинар по акушерство, организиран от Алианс на българските акушерки.

Ак. Негалова, ак. Мяшкова, ак. Гранзова, ак. Николова, ак. Смиленова, ак. Георгиева и ак. Хюсеинова бяха част от тридневното събитие, включващо международни лектори, практически занимания и дискусии по актуални теми. Семинарът има за цел да обхване акушерската практика в нейната цялост и е насочен към споделяне на практически опит. Над 100 акушерки от цялата страна взеха участие в програмата, която под формата на уъркшопи, презентации и дискусии се опитва да намери най-добрите решения в различните сфери на акушерството. Специални гости на събитието бяха Йоери Вермюлен – секретар на Европейската асоциация на акушерките, и Уте Вон – акушерка от Германия.

Д-р Мариела Даскалова – консултант в кабинет за мъжко репродуктивно здраве в АГ „Селена“, също беше част от събитието. Темата на нейната лекция бе „Профилактика на мъжкия инфертилитет. Изследвания при стерилитет.“ с фокус към мъжките репродуктивни проблеми и ролята на акушерката в тази област на медицината.

Практическият семинар се превърна в ежегодно събитие, организирано от Алианса на българските акушерки. Третото му издание се проведе от 14 до 16 юни в Ахелой. Повече по темата може да научите тук.