Какво ни очаква през юли в АГ болница „Селена“

Всеки ден покривът на най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България приютява безброй щастливи мигове. Екипът ни е винаги усмихнат, защото всеки ден става свидетел и помага за случването на най-прекрасните моменти – от появата на новия живот и първите мигове, споделени между мама, татко и бебе, до изписването у дома на нашите смели и вече здрави пациенти.

Какво предстои да се случи в АГ „Селена“ през месец юли може да четете в следващите редове.

Преди да разберете повече за бъдещите ни инициативи обаче, ще започнем с една добра новина от изминалия ден. Всеки месец една от майките, родила в АГ „Селена“, печели ваучер на стойност 150 лв. от томболата на Chipolino и „Селена“. Този път късметлийката е Весела Лукова, която ще може да си избере от продуктите на престижната марка за малката Димана. Оказа се, че Весела и нейният съпруг са на посещение в болницата в точно същия момент. Така успяхме да заснемем щастливите родители, мигове след като научиха, че те са победителите ни за месец юни. Споделяме и с вас този кадър:

раждане-пловдив

Училище за родители „Селена“

Новият цикъл на училище за родители „Селена“ започва на 2-ри юли и ще продължи до 6-ти август. Програмата стартира с лекция на д-р Красимира Чалова на тема „Бременност и раждане“. През следващите седмици присъстващите ще имат възможност да се срещнат и с други членове на екипа на болницата и да поговорят за обезболяване на раждането, кърмене, адаптация на новороденото, първи грижи за вашето дете, както и задължителни и препоръчителни покупки за него.

Училище за родители „Селена“ е създадено за вас – за да ви помогнем да преминете спокойни през 9-месечното очакване на вашето бебе, а след това подготвени да го посрещнете и уверени да поемете грижата за него. То се провежда от началото на 2012 година и е напълно безплатно и отворено за всички бъдещи родители, желаещи да получат най-важната и полезна информация, необходима за раждането и отглеждането на тяхното дете.

Лекциите се провеждат всеки вторник от 17:30 часа в зала „Училище за родители“ на АГ „Селена“. Пълната програма на този цикъл може да видите тук.

Ден на отворени врати

Всяка сряда от 13:00 часа в болницата се провежда Ден на отворени врати на родилно отделение на АГ „Селена“. Достъпът е отворен за всички, които имат интерес и желание да се запознаят с прекрасните условия, при които се раждат бебета на „Селена“. Датите за месец юли са: 3-ти, 10-ти, 17-ти, 24-ти и 31-ви.

Йога за бременни

Сряда в болница „Селена“ е и ден за йога. Всяка седмица от 16:45 часа се провеждат курсът ни по „Йога за бременни“ с инструктор Диана Пашалийска. Практикуването на йога по време на бременността укрепва мускулатурата на цялото тяло, прави го по-издръжливо и по-гъвкаво. Специално внимание се отделя на най-натоварените области – гръбначен стълб, мускулите на гърба, таза, коремните мускули. Дихателните техники помагат за постигането на ефективна релаксация, усещане за спокойствие, сигурност и повишено самочувствие. Те осигуряват добър тонус и допълнителна енергия за майката и детето. Тук може да научите повече за ползите от практикуване на йога по време на бременността.

Всички наши инициативи са напълно достъпни и безплатни за посетители, желаещи да вземат участие. Предварително записване не е необходимо. Ако имате въпроси или предложения, може да се свържете с нас на 032 64 80 20 или 0886 41 88 41.