Д-р Здравко Минев и д-р Даниел Ставрев стават част от Ден на репродуктивното здраве в Пловдив

Д-р Здравко Минев и д-р Даниел Ставрев ще вземат участие в 14-тото издание на Деня на репродуктивното здраве тази събота /8 юни/ в Пловдив. Д-р Здравко Минев – акушер-гинеколог в АГ „Селена“ и председател на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, е сред официалните гости, които ще открият събитието с приветстващи думи. Д-р Даниел Ставрев ще вземе участие в информационната сесия, където ще изнесе лекция на тема „Рискова ли е многоплодната бременност и намалява ли успевамостта единичният ембриотрансфер?“. Лекцията на д-р Ставрев ще предостави информация за рисковете на многоплодната бременност в сравнение с едноплодната, както и какви са позитивите на трансфера на един-единствен ембрион. Двойките, които имат нужда от консултация по въпроси за стерилитета и ин витро процедурите, ще имат възможност безплатно да се посъветват и с д-р Минев, и с д-р Ставрев по време на консултационния панел на събитието.

Повече за събитието

Денят на репродуктивното здраве се организира от сдружение „Зачатие“ за 14-ти пореден път. Тази година събитието ще се проведе в зала „Проф. арх. Йолов“ на хотел Тримонциум от 11:00 до 17:00 часа. Неговата цел е да срещне пациентите с водещите специалисти в областта на репродуктивната медицина и да привлече вниманието на общественността към проблемите на стерилитета. Тази година мотото на събитието е „С поглед към теб“, а основната тема е поставянето на пациента в центъра на репродуктивната медицина. Водещи специалисти ще могат да консултират безплатно присъстващите, дадат персонализирани съвети и обсъдят с тях съвременните методи и приложения в областта. Петима от посетителите ще получат и ваучери за финансово подпомагане на лечението.

Денят на репродуктивното здраве е с вход свободен за всички посетители. Повече може да научите тук.


УСБАЛАГ „Селена“ е най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България. Ин витро клиника „Селена“ е най-големият ин витро център в Пловдив и областта. Тя е част от структурата на болницата от самото ѝ създаване, а успеваемостта ѝ не спада под 50%.